شیراز الگوی موفق پیوند اعضا در کشور است و ۹۸ درصد پیوندهای کلیه از بیماران مرگ مغزی انجام میشود.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز :
شیراز قلب تپنده پیوند اعضای ایران، جان هایی که از مرگ زندگی میگیرند
پدر علم کبد ایران: اگر مرگ مغزی نباشد بیماران در لیست انتظار جان می بازند
22 ارديبهشت 1404 ساعت 14:05
گزارشگر : منیره خسروبیگ
شیراز الگوی موفق پیوند اعضا در کشور است و ۹۸ درصد پیوندهای کلیه از بیماران مرگ مغزی انجام میشود.
به گزارش حافظ خبر، پروفسور سید علی ملک حسینی، پدر علم کبد ایران و چهره ماندگار پزشکی کشور، با تاکید بر نقش حیاتی پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی، اعلام کرد: شیراز به عنوان الگویی موفق در حوزه پیوند اعضا در کشور شناخته میشود.
وی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۹۸ درصد پیوندهای کلیه در شیراز از بیماران مرگ مغزی انجام میشود، گفت: فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو، اصلیترین عامل در نجات جان بیماران نیازمند به پیوند است.
ملک حسینی افزود: کلیه عضوی است که حتی در صورت از دست دادن آن، فرد میتواند تا ۳۰ سال با کیفیت زندگی پایینتری به حیات ادامه دهد، اما از دست دادن اعضایی مانند قلب و ریه منجر به مرگ خواهد شد.
پروفسور ملک حسینی همچنین از توسعه بیمارستان ابوعلی سینا خبر داد و گفت: در آیندهای نزدیک خبرهای بیشتری از این مرکز درمانی خواهید شنید، چرا که بهترین مراکز ژنتیک و ناباروری نیز در آن شکل گرفته است.
وی با تاکید بر اهمیت دانشگاههای نسل چهارم در تربیت نیروی مولد، ابراز امیدواری کرد که بیمارستان ابوعلی سینا بتواند نقش موثری در تحقق این هدف ایفا کند.
ملک حسینی در ادامه با اشاره به لزوم قدردانی از پزشکانی که با هزینه کشور آموزش دیدهاند، تصریح کرد: پزشکی که با بودجه کشور آموزش دیده، حق ندارد کشور را ترک کند. اگر قصد خروج دارد، باید هزینههای آموزشی خود را بازپرداخت کند تا برای دیگران صرف شود.
وی همچنین از خیرینی که در ساخت این مرکز درمانی مشارکت داشتهاند قدردانی کرد و خواستار حمایت بیشتر برای تأمین هزینههای پرسنل بیمارستان شد.
پدر علم کبد ایران با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو، درباره مرگ مغزی توضیح داد: در مرگ مغزی، کل مغز از کار میافتد، اما سایر اعضای بدن با کمک دستگاهها همچنان فعال هستند. در صورتی که خونرسانی به قشر مغز ظرف شش دقیقه متوقف شود، این بخش بهطور کامل از بین میرود.
او با بیان اینکه اعضای بدن افراد فوتشده - به جز مبتلایان به سرطان - قابل اهدا هستند، خاطرنشان کرد: از زمان فوت تا حداکثر ۳۰ دقیقه فرصت طلایی برای استفاده از اعضای فرد وجود دارد. در این مدت باید جراح آماده باشد و محلولهای خاصی به سیستم گردش خون تزریق شود تا اعضا زنده بمانند.
ملک حسینی افزود: در کشورهای دیگر، حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از منابع اعضای پیوندی از فوتشدگان تأمین میشود. در این راستا نیاز فوری به تأمین پمپهای ویژه وجود دارد که از خیرین انتظار میرود در این زمینه مشارکت کنند.
وی همچنین با اشاره به آموزشهای تخصصی برای جراحان و اهمیت همراه داشتن برگه اهدای عضو توسط افراد بالغ، تاکید کرد: پرستاران و تکنسینهای اورژانس نیز میتوانند نقش مهمی در فرآیند اهدای عضو ایفا کنند.
ملک حسینی در پایان با اشاره به نحوه تخصیص اعضای پیوندی در لیست انتظار، گفت: اگر مرگ مغزی اتفاق نیفتد، بیماران در لیست انتظار از بین خواهند رفت. در این لیست هیچگونه سفارش یا دخالتی وجود ندارد و ممکن است عضوی که برای فردی با اولویت ۱۷ در نظر گرفته شده بود، در نهایت به فردی با اولویت ۱۸ برسد؛ چرا که وی شانس کمتری برای بقا دارد و اولویت بالاتری از نظر فوریت درمان خواهد داشت.
کد مطلب: 29248
آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/29248/شیراز-قلب-تپنده-پیوند-اعضای-ایران-جان-هایی-مرگ-زندگی-میگیرند