نشست خبری معاون وزیر : دانشگاه علوم پزشکی

از کمبود ۶۷۹ قلم دارو تا واردات قطره چکانی شیر متابولیک

با تحریم های پنهان و تورم ارزی می جنگیم

31 ارديبهشت 1404 ساعت 13:17

مولف : منیره خسروبیگ

گزارشگر : منیره خسروبیگ

نشست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اصحاب رسانه در شیراز برگزار شد.


به گزارش حافظ خبر، مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به مسئولیت‌های این سازمان، اظهار داشت: سازمان غذا و دارو در حوزه‌های مختلفی از جمله مکمل‌ها، فرآورده‌های آرایشی-بهداشتی، شیر خشک و همچنین دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارد. تأمین دارو و تجهیزات بر عهده این سازمان است، اما در حوزه تخصیص ارز، سازمان غذا و دارو وابسته به تصمیمات بانک مرکزی است و تنها پس از تخصیص اعتبار، امکان تأمین اقلام مورد نیاز مردم فراهم می‌شود.

وی افزود: همکاری نزدیکی با گمرک جمهوری اسلامی ایران داریم و در بخش پرداخت هزینه داروها نیز تلاش می‌کنیم مردم با هزینه کمتری دارو تهیه کنند. همکاری با سازمان‌های بیمه‌گر از جمله اقدامات مهم سازمان برای ارتقاء خدمت‌رسانی به مردم است.

پیرصالحی با تأکید بر ضرورت کاهش فشار روانی بر بیماران گفت: استفاده از دارو و سایر اقلام درمانی توسط بیماران، ما را موظف می‌کند تا نهایت تلاش را برای کاهش دغدغه آن‌ها داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به سهمیه‌بندی داروها گفت: هر استان شرایط خاص خود را دارد، در شهر شیراز که به عنوان قطب پزشکی کشور شناخته می‌شود، بیش از ۹۰ درصد داروها به صورت سهمیه‌ای توزیع می‌شوند و کمتر از ۱۰ درصد بر اساس جمعیت استان‌ها پخش می‌گردد. تلاش داریم با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، توزیع داروها را هدفمندتر کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو به مسئله قاچاق دارو نیز اشاره کرد و گفت: بازارهای قاچاق شامل داروهای سقط جنین، ترک اعتیاد و... هستند. بخش عمده‌ای از داروهای قاچاق، تقلبی‌اند. در حال حاضر، قاچاق داروهای خاص و کمیاب نیز به یکی از چالش‌های اصلی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه دارو از تحریم‌ها مستثنی اعلام شده، اما در عمل شرکت‌های اروپایی برخلاف مصوبات سازمان ملل همکاری نمی‌کنند، تصریح کرد: مشکلات در نقل‌ و انتقالات مالی، باعث تأخیر در واردات دارو شده و نبود صداقت در سازمان‌های جهانی، فشار زیادی به این سازمان وارد کرده است؛ موضوعی که در نهایت باعث افزایش هزینه دارو برای مردم می‌شود.

واردات شیر خشک رژیمی از هفته گذشته

پیرصالحی با اشاره به مشکلات مربوط به تأمین ارز برای واردات شیر خشک‌های رژیمی گفت: عرضه ی شیر خشک‌های متابولیک با مشکل بیشتری مواجه‌اند، برای تهیه هر قوطی شیر خشک متابولیک حدود ۵۰ یورو پرداخت می‌شود، در حالی که مردم تنها ۵ یورو پرداخت می‌کنند؛ اما همین هزینه نیز برای برخی خانوارها سنگین است.
وی افزود: برای تولید یا واردات هر کالای سلامت‌محور، باید چند شاخص رعایت شود که مهم‌ترین آن‌ها شامل تأمین ارز، نقدینگی کافی برای تهیه مواد اولیه و قیمت‌گذاری محصول است. اگر قیمت دارو بیش از حد بالا باشد، از چرخه تولید خارج می‌شود.
کمبود ۶۷۹ قلم دارو در شش ماه گذشته

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در شش ماه گذشته، ۱۷۹ قلم دارو با کمبود مطلق و ۵۰۰ قلم با کمبود سه‌ماهه مواجه بوده‌اند، در محاسبه قیمت تمام‌شده تولید دارو، عواملی همچون انرژی، لباس، بسته‌بندی و مواد جانبی لحاظ می‌شود؛ به طوری که قیمت تولید یک آمپول بدون احتساب ماده اولیه ۱۹ هزار تومان برآورد شده است.
وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از توقف تولید، ناگزیر به اصلاح قیمت‌ها بودیم. در سال گذشته قیمت ۹۰۰ قلم دارو اصلاح شد، چرا که در غیر این صورت با کمبود این داروها مواجه می‌شدیم و اگر از صنعت دارویی کشور حمایت نکنیم، واردات نیز با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
نقدینگی شرکت‌های دارویی هفت برابر افزایش یافته است

پیرصالحی افزود: نقدینگی شرکت‌های دارویی از ۴ میلیارد و دویست میلیون دلار به هفت برابر افزایش یافته است و در حوزه بیمه، فقط داروهای برند از پوشش خارج شده‌اند. تجویز داروها نیز باید توسط پزشک متخصص همان حوزه انجام گیرد تا تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
وی در ادامه گفت: کل حوزه دارو و تجهیزات پزشکی حدود ۳.۵ میلیارد دلار ارز می‌برد. در صورت بروز هرگونه خروج غیرضروری ارز، برخورد لازم انجام خواهد شد.
تاکید بر تغذیه با شیر مادر

پیرصالحی با اشاره به مصرف شیر خشک در کشور اظهار داشت: اولویت سلامت، تغذیه نوزاد با شیر مادر است. در حالی‌ که در گذشته ۴۵ میلیون قوطی شیر خشک تولید می‌شد، اکنون با وجود کاهش نرخ موالید، تولید به ۷۵ میلیون رسیده و باز هم با کمبود مواجه هستیم.

۸۲ درصد بازار دارویی کشور تولید داخل است

وی تأکید کرد: بیش از ۹۸ درصد داروهای مصرفی کشور تولید داخل هستند، اما از نظر ارزش ریالی، ۸۲ درصد بازار دارویی متعلق به تولید داخلی و ۱۸ درصد وارداتی است. در حالی که تولیدات داخلی حدود یک میلیارد دلار ارز می‌برند، این رقم برای واردات ۱.۲ میلیارد دلار است.

اولویت با حمایت از تولید داخل

پیرصالحی گفت: تمرکز ما بر حمایت از تولید داخل است، چرا که این امر هم به کاهش هزینه‌ها و هم به دسترسی آسان‌تر مردم منجر می‌شود. در حال حاضر، سهم داروهای وارداتی به حدود ۳۰ درصد محدود شده است.

قیمت داروهای تولید داخل در ایران پایین‌تر از سایر کشورهاست

رئیس سازمان غذا و دارو در پایان با تأکید بر اینکه قیمت داروهای تولید داخل در ایران نسبت به دیگر کشورها پایین‌تر است، اظهار داشت: برخی داروهای خاص و وارداتی مانند داروهای سرطان‌زا تا بیش از ۶۰ میلیون تومان قیمت دارند که این گرانی نه فقط در ایران بلکه در سطح جهان نیز وجود دارد. چنین داروهایی باید تحت پوشش کامل بیمه قرار گیرند و بیمه‌ها نیز باید حمایت بیشتری از این بیماران به عمل آورند. افزایش نرخ ارز مهم‌ترین عامل گرانی دارو در کشور است.
 


کد مطلب: 29284

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/29284/کمبود-۶۷۹-قلم-دارو-واردات-قطره-چکانی-شیر-متابولیک

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir