اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان فارس:

فارس قطب صنایع دستی ایران

21 خرداد 1404 ساعت 0:26

مولف : منیره خسروبیگ

گزارشگر : منیره خسروبیگ

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در مراسم روز جهانی صنایع دستی گفت: همکاری و همدلی میان تشکل‌ها چشمگیرتر شده است


به گزارش حافظ خبر، ضیایی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در مراسم روز جهانی صنایع دستی با حضور هنرمندان، پیشکسوتان، تشکل‌های تخصصی و مسئولان، ضمن خیرمقدم به تمامی فعالان این عرصه اظهار داشت: امروز جنس کار ما کمی متفاوت بود که آن را به فال نیک می‌گیریم. هماهنگی و همدلی میان تشکل‌های میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بیشتر به چشم می‌آید و امیدواریم این روند بیش از پیش ادامه پیدا کند.
وی افزود: ما به عنوان دستگاه‌های اجرایی باید از این فرصت استفاده کنیم و در سایر ایام سال نیز به فعالیت‌های خود ادامه دهیم. همچنین از همراهی مسئولان گردشگری استانداری فارس، همکاران اداره کل، مدیران و مشاوران شهرداری شیراز، نیروی انتظامی، دیوان محاسبات، اداره کل سمت، اداره تعاون و اصحاب رسانه که در این مراسم حضور یافتند، تقدیر و تشکر می‌کنم.
ضیایی با اشاره به شعار روز جهانی صنایع دستی امسال تحت عنوان "صنایع دستی، هنر ملی، هویت فرهنگی، فرصت جهانی" گفت: «این روز همزمان شده با روز جهانی فرش و حضور هنرمندان فعال در این عرصه را گرامی می‌داریم. جالب است که روز جهانی صنایع دستی به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۰ به تصویب شورای جهانی صنایع دستی رسیده و این موضوع مایه افتخار و مسئولیت بیشتر برای ماست.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه صنایع دستی میراثی ماندگار و باارزش است، افزود: «طبق شواهد تاریخی، سفال یکی از پایه‌های مهم صنایع دستی محسوب می‌شود. استان فارس نیز با حدود ۲۰۰ هزار فعال صنایع دستی از ظرفیت بالایی برخوردار است، هرچند تنها حدود ۳۴ هزار نفر دارای کارت شناسایی هستند، این نشان‌دهنده لزوم شناسایی و حمایت بیشتر از فعالان این عرصه است.

وی ادامه داد: «از ۱۱۷ رشته صنایع دستی شناخته‌شده، ۸۹ رشته در فارس فعال است. باید فعالیت خود را در زمینه ترویج، آموزش و توسعه این حوزه افزایش دهیم،  همچنین فارس موفق به کسب عناوینی چون "شیراز شهر جهانی صنایع‌دستی"، "آباده شهر جهانی منبت" و شهرها و روستاهای ملی در حوزه‌های مختلف شده است .

ضیایی همچنین از برنامه‌های ثبت نشان‌های جغرافیایی و ملی برای روستاها و شهرهای دارای ظرفیت بالا خبر داد و گفت: در این هفته میزبان سرکار خانم جلالی، معاون صنایع دستی کشور و دیگر مسئولان، خواهیم بود.

وی به دیگر اقدامات اخیر نیز اشاره کرد و گفت: ۵۰ هنرمند استان دارای درجه هنری از یک تا سه شده‌اند و ۲۳ نفر دارای درجه یک هستند. همچنین ۴۰۰ مهر اصالت ملی و ۲۰ مهر اصالت یونسکو دریافت شده است که مایه افتخار است. در حوزه بیمه نیز برای ۶۸۰ نفر اقدامات انجام شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به برنامه بازدید از بافت تاریخی گفت: در برنامه‌ای مشترک با مدیرکل دفتر فنی، شهردار منطقه ۸ و دیگر مسئولان، از ۱۱ خانه تاریخی بازدید شد که با هدف تبدیل آن‌ها به کارگاه‌های تولید صنایع دستی خریداری شده‌اند. این اقدام در راستای حمایت از هنرمندان و فراهم‌سازی بستر مناسب برای فعالیت‌های آموزشی و تولیدی انجام می‌شود.

ضیایی ادامه داد: با استفاده از اعتبارات داخلی اداره کل، بخشی از این خانه‌ها مرمت خواهد شد. این طرح می‌تواند یکی از اقدامات شاخص سال جاری باشد، همچنین می‌توان با استفاده از این فضاها، مسیرهای گردشگری در بافت تاریخی را توسعه داد.
وی در پایان به موضوع اعتبارات اشاره کرد و گفت: متأسفانه اعتبارات توزیعی بین استان‌ها عادلانه نیست و فارس تنها ۱۵ درصد از سهم صنایع دستی را دریافت کرده است، که عددی حدود ۱۲ میلیارد تومان می‌شود، با این حال، تلاش داریم از منابع دیگر برای جبران این کاهش استفاده کنیم.

ضیایی در خصوص راه‌اندازی بازار هنر، ابراز امیدواری کرد، گفت: این بازار به مرجعی برای عرضه محصولات هنرمندان تبدیل شود و با همکاری همه‌جانبه می‌توانیم گام‌های مؤثری در توسعه صنایع دستی استان برداریم.


کد مطلب: 29358

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/29358/فارس-قطب-صنایع-دستی-ایران

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir