اسامی پنج نفر برای تصدی استانداری فارس نهایی شد؛ از «رضاییان» و «کریمی علویچه» تا «تبادار»/ «اصلاح طلبان و کارگزاران» بازندگان اصلی نزاع قدرت در فارس/ آیا دولت از نظر نماینده ولی فقیه در استان و مجمع نمایندگان در خصوص تعیین استاندار تبعیت خواهد کرد؟

13 تير 1394 ساعت 8:19

در صورتی که مجمع نمایندگان استان به گزینه واحدی برسند که مورد حمایت نماینده ولی فقیه در استان نیز باشد، احتمال استانداری این گزینه محتمل ترین اتفاق ممکن است.


به گزارش "حافظ نیوز" رئیس مجمع نمایندگان استان فارس از نهایی شدن اسامی پنج نفر برای تصدی استانداری فارس در جلسه امشب مجمع نمایندگان این استان خبرداد.
محمدرضا رضایی شب گذشته در گفت‌وگو با تسنیم، در حاشیه جلسه مجمع نمایندگان استان فارس که برای بررسی انتصاب استاندار جدید فارس در حضورآیت‌الله ایمانی نماینده ولی فقیه در استان فارس و آیت‌الله دستغیب نماینده مردم فارس در خبرگان رهبری تشکیل شد، اظهار داشت: پنج نفر از تعداد بیش از ۱۰ نفر گزینه معرفی شده نهایی شد.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سلایق افراد انتخاب شده طوری است که این افراد مورد توجه دولت هستند بیان کرد: اسامی این افراد که هم بومی و هم غیربومی‌ بوده و دارای سوابق کلان مدیریتی در سطح ملی هستند با نظر آیت‌الله حائری شیرازی و آیت‌الله بهشتی از دیگر اعضای خبرگان رهبری فردا به رئیس جمهور اعلام تا در این هفته رایزنی لازم برای نهایی شدن انتخاب استاندار فارس صورت گیرد.
رئیس مجمع نمایندگان فارس با اشاره به حضور ۱۶ نماینده از ۱۸ نماینده در جلسه امشب مجمع گفت: به صورت تلفنی نیز نظر این دو نماینده غایب جلسه نیز گرفته شد تا اسامی توسط ۱۸ نماینده قطعی شده باشد.
رضایی همچنین گفت: در وضعیت موجود باید استانداری با نگاه عمرانی منصوب شود تا شرایط استان را درک کرده و بتواند با این رویکرد امور را دنبال کند.
رئیس مجمع نمایندگان فارس افزود: درست است استاندار به‌عنوان نماینده دولت نگاه سیاسی هم دارد اما نباید نگاه او سیاسی‌کاری باشد.

اسامی پنج نفر برای تصدی استانداری فارس نهایی شد؛ از «رضاییان» و «کریمی علویچه» تا «تبادار»
در خبری دیگر، یک منبع آگاه به خبرنگار "حافظ نیوز" اطلاع داد در جلسه مشترک مجمع نمایندگان وآیت الله ایمانی نماینده ولی فقیه در استان وبرخی از اعضای مجلس خبرگان رهبری، اسامی پنج نفر جهت تصدی این سمت نهایی شده است که با احتمال فراوان و بر اساس برخی گمانه زنی ها، نام این افراد به شرح زیر می باشد:
خلیل رضاییان(سرپرست کنونی استانداری فارس) - محمدحسین فروزانمهر - کریمی علیوچه - محمد وکیلی و جلالی
گرچه اسمی از تبادار استاندار سابق بوشهر در بین اسامی مورد تایید قرار گرفته به چشم نمی خورد، اما این احتمال وجود دارد که دولت بر خلاف نظر مجمع نمایندگان تبادار را با هماهنگی با چند نفر معدود از نمایندگان فارس در مجلس انتخاب کرده و به این سمت بگمارد. اتفاقی که پیش از این در خصوص انتصاب احمدی استاندار سابق فارس نیز رخ داده بود با این تفاوت که احمدی به گفته خودش یک «دیپلمات» بود و تبادار بیشتر چهره یک «مسئول اجرایی با توانمندی های عمرانی» را داراست که از این لحاظ، توانمندی های بیشتری نسبت به احمدی برای تصدی سمت استانداری فارس را دارا می باشد.
در عین حال ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که در صورتی که مجمع نمایندگان استان اختلافات را کنار گذاشته و به گزینه واحدی برسند که مورد حمایت نماینده ولی فقیه در استان نیز باشد، احتمال استانداری این گزینه محتمل ترین اتفاق ممکن است.
بنابراین، شاید بتوان شانس کریمی علویچه و یا رضاییان را در بین دیگر گزینه ها بیشتر از بقیه دانست.

اصلاح طلبان و کارگزاران بازندگان اصلی نزاع قدرت در فارس
گرچه نمی توان منکر نقش پشت پرده اصلاح طلبان افراطی و برخی ستادهای مردمی حسن روحانی در انتخابات در خصوص استعفای سید محمد احمدی شد، اما پرواضح است که رفتن احمدی به معنای آمدن یک گزینه اصلاح طلب تر و یا متمایل تر به حزب کارگزاران نیست. آنگونه که برخی منابع خبری گزارش داده اند، جریانات سیاسی اصلاح طلب استان فارس اسامی نظیر معافیان، سازگارنژاد، شورانگیز و انصاری لاری و برخی دیگر را جهت تصدی سمت استانداری فارس به وزارت کشور داده و هر کدام از این جریانات خاص سیاسی مشغول رایزنی در خصوص گزینه مد نظر خود می باشند. حال آنکه توجه به این مساله حائز اهمیت است که اشخاصی که صلاحیت آنها حتی برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید نمی شود و نقش پررنگ و مخرب آنها در وقایع تلخ دهه 70 و 80 نظیر تحصن مجلس ششم و یا امضای نامه موسوم به جام زهر به رهبر انقلاب و یا اظهار نظر علیه جایگاه ولی فقیه و دیگر مقدسات دینی هنوز از اذهان مردم این شهر و نهادهای نظارتی پاک نشده است می توانند ردای استانداری فارس را بر تن کنند؟ آن هم در شرایطی که رئیس دولت یازدهم تاکید می ورزد این دولت، دولت اعتدالگرایان است و نه اصلاح طلبان!
در چنین شرایطی، بزرگترین بازنده استعفای احمدی از استانداری فارس، همان گروه های تندرو و افراط گرایی هستند که به هوای یک گزینه اصلاح طلب تر، احمدی را به استعفا واداشتند حال آنکه انتصاب گزینه ای که نسبت به احمدی رویه سیاسی تندتری داشته باشد تقریبا محال ممکن به نظر می رسد. مضاف بر این، به نظر می رسد استاندار جدید دیگر از حضور مشاورانی چون سید محمود موسوی بهره نخواهد برد بنابراین می توان پیش بینی نمود جریانات سیاسی اصلاح طلب استان فارس بازندگان اصلی نزاع قدرتی باشند که بنا به گفته سید حسین ذوالانوار نماینده مردم شیراز، در استان فارس به راه انداخته اند.
 


کد مطلب: 8011

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/8011/اسامی-پنج-نفر-تصدی-استانداری-فارس-نهایی-رضاییان-کریمی-علویچه-تبادار-اصلاح-طلبان-کارگزاران-بازندگان-اصلی-نزاع-قدرت-آیا-دولت-نظر-نماینده-ولی-فقیه-استان-مجمع-نمایندگان-خصوص-تعیین-استاندار-تبعیت-خواهد

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir