یادداشتی از مریم مهارت:

تغذیه سالم در ایام نوروز برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا

سلامت در نوروز

8 فروردين 1401 ساعت 13:23

گزارشگر : منیره خسروبیگ

عید همیشه زیباست، اما چند تغییر در زندگی روزمره بیماران مبتلا به فشارخون بالا می تواند مشکل ساز باشد و ایام خوش عید را با مشکل و دردسر مواجه کند. بنابراین اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید، این نکات تغذیه ای را رعایت کنید تا بتوانید ایام نوروز را به خوبی سپری کنید.




 
·         انواع آجیل ها را به صورت خام و بدون نمک مصرف کنید. انواع بو داده سرشار از نمک بوده و منجر به افزایش فشارخون می شود.

·         خوراکی های حاوی کافئین مثل قهوه و چای باعث افزایش فشار خون و تپش قلب می شود. بنابراین بهتر است بیش از ۲ تا ۳ فنجان چای یا قهوه در طول روز مصرف نکنید.

·         به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون، مصرف سالاد و سبزی همراه با غذا و مصرف میو ه ها در میان وعده ها توصیه می شود.

·         با توجه به تقش پتاسیم در پیشگیری و درمان فشارخون، در مهمانی ها از میوه هایی مثل موز، کیوی و پرتغال که حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم هستند استفاده کنید.

·         از کشمش به جای قند استفاده کنید: کشمش سرشار از پتاسیم است.

·         غذاهای شور و پرنمک فشارخون را افزایش می دهد، بنابراین از شوری ها و خیارشور در مهمانی ها استفاده نکنید.

·         از مصرف سوسیس، کالباس، برگرها و سایر فرآورده‌های گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم پرهیز کنید.

مریم مهارت رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز


کد مطلب: 25090

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/note/25090/تغذیه-سالم-ایام-نوروز-بیماران-مبتلا-فشارخون-بالا

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir