جشنواره فرهنگی و غذایی «طوبی» با عنوان "طعم و ترمه"، با حضور پررنگ خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران، به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) در شیراز برگزار شد.
عکس: منیره خسروبیگ
کرامتالله حیدرینژاد، مدیر خادمیاران شهدای استان فارس و عضو انجمن همسران شهدای این استان، در گفتگو با خبرنگار حافظ خبر، با اشاره به هدف برگزاری این جشنواره، گفت: این برنامه با هدف ارتقای شادی، نشاط و سلامت جامعه هدف، شامل خانواده معظم شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران، و با همت انجمن همسران شهدا برگزار شد.
وی افزود: این دومین سالی است که جشنواره طوبی برگزار میشود، در این دوره، انواع غذاهای محلی و صنایع دستی توسط کارآفرینان به نمایش گذاشته شد تا ضمن تقویت رونق اقتصادی در شرایط فعلی، ترویج فرهنگ استفاده از غذای سالم خانگی و کاهش گرایش به فستفود نیز در جامعه نهادینه شود.
به گفته حیدرینژاد، برای برگزاری این جشنواره بیش از دو ماه برنامهریزی انجام شده بود و نهادهای مختلفی در اجرای آن همکاری داشتند، از جمله حوزه معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، کانون رهپویان وصال، هیئت محبان ثارالله، مدیریت امور بانوان و خانواده، موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار، و شهرداری شیراز.
وی با اشاره به استقبال پرشور مردم از این برنامه، اظهار کرد: در کنار برنامههای فرهنگی پیشبینیشده، جشنها و سرگرمیهای متنوعی برای کودکان و بزرگسالان برگزار شد که با استقبال گسترده و پرشور عموم مردم همراه بود.
حیدرینژاد همچنین گفت: شادابی و شور و نشاط حاضرین در جشنواره قابل وصف نبود. گروههای عشایری نیز با حضور فعال، صنایعدستی و آشهای سنتی عشایری را به نمایش گذاشتند و به جذابیتهای جشنواره افزودند.
وی بر اهمیت این نوع برنامهها در شرایط کنونی جامعه تأکید کرد و گفت: با توجه به افزایش گرایش مردم به غذاهای آماده و فستفود، برگزاری چنین جشنوارههایی در استان فارس گامی موثر در جهت ترویج فرهنگ تغذیه سالم و خانگی به شمار میرود.
مدیر خادمیاران شهدای استان فارس در پایان با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزشی همزمان با جشنواره، افزود: تلاش ما بر این است تا افراد مستعد در زمینه تولید غذای سالم و مفید را شناسایی و آموزش دهیم و امیدواریم با حمایت مسئولان، نهادها و سازمانها، این جشنواره در آینده بهصورت کشوری برگزار شود تا مردم سراسر کشور از برکات آن بهرهمند شوند.