۰
plusresetminus
یادداشتی از مریم ادیب پور:

در زمان ابتلا به کبد چرب چه غذایی مصرف کنیم؟

تاریخ انتشاردوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۲۵
بیمارى کبد چرب، به طور معمول علامت خاصى ندارد و به دنبال انجام آزمایش هاى دوره اى و یا انجام سونوگرافى تشخیص داده مى شود. چاقی مفرط را می توان از عوامل اصلی ایجاد عوارض کبد چرب دانست.
در زمان ابتلا به کبد چرب چه غذایی مصرف کنیم؟
به گزارش حافظ خبر، به کارگیری رژیم غذایی و تغذیه مناسب برای کاهش وزن، موثرترین راه درمان بیماری کبد چـرب غیـرالکلـی در افـراد چاق یا دچار اضافه وزن است. نکته مهم در کنترل وزن، کاهش تدریجی وزن است که سبب کاهش چربی های کبدی می شود. نخستین توصیه برای مبتلایان به کبد چرب پرهیز از مصرف مواد غذایی مضر شامل نوشابه، الکل، غذاهای شور و چرب است.

 
توصیه های تغذیه برای کاهش علائم کبد چرب

·                     کاهش مصرف کربوهیدرات ها مانند قند ساده، نان، ماکارونی، کیک ها، بیسکویت و دسرها.

·                     افزایش مصرف فیبرها مانند سبزی ها و میوه های خام

·                     پرهیز از مواد لبنی پر چرب مانند شیر پرچرب، پنیرخامه ای، خامه، بستنی، ماست پرچرب

·                     استفاده از محصولات سویا مانند شیر و پنیر سویا برای جبران کلسیم شیر

·                     نوشیدن دو لیتر یا ۸ لیوان آب در روز

·                     استفاده از منابع غنی ویتامین C و سلنیوم (مقدار کم سلنیوم موردنیاز افراد سالم در غذاهای دریایی مانند میگو و ماهی و همچنین در مغزدانه ها وجود دارد)

·                     کاهش وزن

·                     پرهیز از مصرف مارگارین، کره، روغن دنبه و انواع غذاهای سرخ کردنی

·                     فعالیت بدنی روزانه یا هفتگی، انـجام ورزش هایی نظیر پیاده روی، شــنا یا دوچرخه سواری

·                     محدود کردن غذاهای آماده و فرآوری شده

·                     محدودیت مصرف انواع نوشابه های قند دار و آبمیوه های طبیعی

 

مریم ادیب پور کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر
گزارشگر : منیره خسروبیگ
کد مطلب : ۲۷۲۸۵
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما