۰
plusresetminus
یادداشتی از نسرین دهش :

اصول تغذیه صحیح در سالمندی

تاریخ انتشاردوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۰۰
با افزایش سن، میزان نیاز افراد به انرژی کاهش می یابد و اشتهای افراد نیز ممکن است کاهش پیدا کند.
اصول تغذیه صحیح در سالمندی
به گزارش حافظ خبر، بنابراین انتخاب مواد غذایی با کیفیت بالا و به دنبال آن دریافت مواد مغذی مورد نیاز برای سنین سالمندی بسیار اهمیت دارد و در واقع یکی از رویکردهای مهم در اصلاح سبک زندگی سالمندان، آموزش اصول تغذیه مناسب، نحوه انتخاب یک رژیم غذایی سالم و انجام رفتارهای تغذیه ای مناسب است.



بیماری های قلبی، سرطان، افزایش چربی خون و فشارخون بالا، در سالمندان بیش از سایر گروه های سنی دیده می شود و این بیماری ها با تغذیه درست و فعالیت بدنی کافی، تا حدود زیادی قابل پیشگیری هستند.

تعداد قابل توجهی از سالمندان، اضافه وزن یا چاقی دارند و کاهش مقدار کمی از وزن آنان، می تواند تاثیرات مهمی در سلامت آنها داشته باشد؛ سالمندانی که فعالیت بدنی کافی داشته باشند، قلب سالم تری دارند و بهتر می توانند وزن خود را کنترل کنند، اما متاسفانه، بیشتر سالمندان فعالیت بدنی کافی ندارند.

بسیاری از مردان و زنان سالمند، بیش از مقدار مورد نیاز، سدیم(نمک) دریافت می کنند در حالی که، کاهش نمک دریافتی می تواند به مقدار قابل توجهی خطر فشار خون بالا را کاهش دهد.

دریافت کافی ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز می تواند از بروز مشکلاتی مانند کم خونی، افسردگی، پوکی استخوان و نقص حافظه جلوگیری نماید؛ به بهبودی پس از جراحی و یا آسیب ها کمک کند و باعث تقویت استخوان ها و دندان ها شود.

در بسیاری از سالمندان، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین های گروه B و ویتامین D و C به مقدار کافی از طریق غذا دریافت نمی شود؛ بسیاری از سالمندان، به ویژه زنان سالمند، سبزی و میوه، غلات، شیر و فرآورده های لبنی، گوشت و جانشین های گوشت را به مقدار کافی دریافت نمی کنند؛ در دوران سالمندی، اغلب میزان دریافت انرژی و پروتئین کاهش می یابد؛ در حالی که باید توجه داشت پروتئین برای ترمیم و حفظ بافت ها مورد نیاز است و میزان نیاز به آن، با افزایش سن بیشتر می شود.

به عبارت دیگر، سالمندان به پروتئین بیشتر و با کیفیت بالاتری نیاز دارند؛ دریافت کم انرژی، پروتئین و ریزمغذی ها، خطر بیماری های مرتبط با تغذیه را افزایش می دهند؛ بنابراین رعایت اصول تغذیه صحیح سالمندان سبب می ‌شود فرد سال‌ های عمر خود را با سلامت و نشاط و راحتی بیشتری سپری کند و کمتر در معرض بیماری‌ های شایع مانند فشار خون بالا، چربی خون بالا، دیابت و پوکی استخوان قرار گیرد.

نسرین دهش کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان زرقان
گزارشگر : منیره خسروبیگ
کد مطلب : ۲۸۰۵۴
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما