۰
plusresetminus
نگاهی به عملکرد دو ساله ژنرال نفتی؛

عملکرد مثبت گروهبان‌های نفتی/ نفت زیادی بدون فروش، روی آب مانده/ بازگشت بازنشسته‌ها به جای ژنرال‌ها

تاریخ انتشارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۷
مدیر عامل سابق شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: بخش زیادی از نفت خام تولیدی بدون فروش، روی آب مانده و حتی در بخش فروش نیز با اعمال دامپینگ در بازار، به نفت خام کشور چوب حراج زده‌اند.
صنعت نفت
صنعت نفت
به گزارش "حافظ نیوز"، جلیل سالاری وضعیت صنعت نفت در شرایط کنونی را وضعیتی درحالت رکود دانست و با استناد به اظهارات زنگنه دایر بر حجیم شدن بدنه وزارت نفت اذعان داشت که 170 شرکتی که در وزارت و شرکت ملی نفت ایران تاسیس شده، جملگی در زمان وزارت وی صورت گرفته و حجیم شدن بدنه وزارت در دوران بیژن زنگنه رخ داده است.
به گفته وی، درحوزه تقویت منابع انسانی وزارتخانه نفت، فعالیت خاصی صورت نگرفته و عمده نیروهای حاضر بازنشسته هستند.

مدیر عامل سابق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه عمده پروژه‌های صنعت نفت متوقف شده‌اند تصریح کرد که با باطل شدن مجوز خوراک پالایشگاه هرمز این پالایشگاه هم به خام فروشی روی آورده و افزود که پالایشگاه ستاره خلیج فارس هم به قیمت "دفتری" به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) واگذار شده است.

به گفته سالاری طرح توسعه بندر سیراف هم فاقد توجیه اقتصادی بوده و خام فروشی ثانویه است.

وی، درباره فروش نفت نیز گفت که بخش زیادی از نفت خام تولیدی بدون فروش، روی آب مانده و حتی در بخش فروش نیز با اعمال دامپینگ در بازار ،به نفت خام  کشور چوب حراج زده اند.

مدیر عامل سابق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: افرادی که نفت خام هم به آنها فروخته شده صاحب صلاحیت نبوده اند و بازار در دست واسطه‌گران افتاده است.

وی، درباره اختصاص فرآورده‌های نیمه نهایی به پالایشگاه‌ها و پتروشیمی ها گفت که در حال حاضر قیمت صادراتی این مواد 8 دلار زیر قیمت فوب خلیج فارس عرضه شده که بهتر بود این فرآورده‌ها در اختیار پالایشگاه‌ها و پتروشیمی قرار می‌گرفت تا صاحبان سهام آنها متضرر نشوند.

مدیرعامل سابق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت که با تغییرات ایجاد شده در بدنه وزارت نفت، افرادی که آمده‌اند، جملگی بازنشسته بوده و 8 سال هم از سیستم جدا بوده‌اند.

سالاری گفت که درصورت آوردن رأی استیضاح و رفتن زنگنه هرکس هم که بیاید موفق نخواهد شد و اتفاق خاصی هم رخ نمی‌دهد زیرا ساختار وزارت‌خانه باید اصلاح شود.

وی گفت: زنگنه بیشتر به جای باز گرداندن ژنرال‌های نفتی نیروهای بازنشسته را به وزارت نفت آورد.

سالاری درباره عملکرد وزارت نفت در دو سال اخیر درحوزه میادین مشترک نفتی هم گفت که در توسعه این میادین اتفاق خاصی نیفتاده و حتی با وجود انجام تست‌هایی که برای افزایش تولید انجام گرفته اما این امر نیز موفقیت آمیز نبوده است.

این کارشناس صنعت نفت گفت که بیژن زنگنه در دوره اول وزارت نفت هم نگاه نفتی به صنعت نداشت و افزود در این دوره نیز با نفتی ها، خوب برخورد نکرد.

وی، درباره دیپلماسی زنگنه در سازمان اوپک هم گفت: زنگنه در قبال عربستان باید طور دیگری برخورد می‌کرد زیرا پایین آوردن قیمت‌ها نگاه درستی نیست.

سالاری گفت که در حال حاضر عمده نیروهای جوان وزارت نفت انگیزه‌ ای برای فعالیت ندارند و به «نسیم» افزود که افرادی که آمده‌اند فقط ادعای توانمند بودن دارند، ولی عملکرد خاصی از خود نشان نداده‌اند.

وی گفت: تیم زنگنه با نگاه تخریبی به وزارت‌خانه وارد شده‌ و مدعی بودند که نیروهای قبلی فقط یک گروهبان بودند، در حالی که اقدام خاصی توسط این ژنرال‌ها صورت نگرفته و نتیجه گیری کرد که در مجموع عملکرد گروهبان‌های قبلی وزارت نفت بهتر بوده است.

وی با ذکر مواردی چون جذب منابع و اتکاء به توان داخلی، افزایش تولید بنزین از 40 به 60 میلیون لیتر را در سال‌های گذشته فقط بخش کوچکی از عملکرد گروهبان‌های قبلی وزارت نفت بر شمرد.

به گفته سالاری در حال حاضر شرکت‌های تولید کننده در مقابل وزارت نفت جبهه گیری کرده اند زیرا مدیران کنونی  وزارت خانه نتوانستند تعامل مثبتی با آنها ایجاد کنند.

مدیر عامل سابق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت که در حال حاضر بسیاری از مدیرانی که زنگنه انتخاب کرده و به وزارت خانه آورده در زمره منتقدان او قرار دارند اما به دلایلی انتقاد نمی کنند.
http://hafeznews.ir/images/docs/000012/n00012153-r-b-000.png 
مرجع : نسیم
کد مطلب : ۱۲۱۷۷
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما