مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از رشد ۴۰ درصدی سطح زیر کشت چغندرقند بهاره در این شهرستان در مقایسه با سال گذشته خبر داد.
به گزارش حافظ خبر، محمد میرزایی اعلام کرد: سطح زیر کشت چغندرقند بهاره در سال جاری از ۵۰۰ هکتار به بیش از ۷۰۰ هکتار افزایش یافته است.
وی دلیل اصلی این افزایش را قیمت مطلوب خرید تضمینی، اجرای موفق کشت قراردادی از سوی کارخانه قند مجری و فعالیتهای ترویجی موثر عنوان کرد و گفت: استقبال کشاورزان از کشت این محصول راهبردی بهصورت چشمگیری افزایش یافته است.
به گفته میرزایی، قیمت تضمینی هر کیلوگرم چغندرقند بهاره برای سال جاری با مصوبه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، با ۳۱ درصد افزایش نسبت به سال قبل، به ۵۱ هزار و ۵۰۰ ریال رسیده است.
مدیر جهاد کشاورزی شیراز افزود: دوره کشت چغندرقند بهاره از اواخر اسفند ماه سال گذشته آغاز و تا پایان اردیبهشت امسال ادامه داشته است. وی با اشاره به استفاده از بذرهای اصلاحشده و مونوژرم از جمله ویکو، لوریو، موریل، BTS 1930، کاکتوس و تریکس، تصریح کرد: بهرهگیری از این ارقام باعث یکنواختی در مزرعه و سهولت در مدیریت زراعی شده است.
وی توضیح داد: در حالی که بذرهای پلیژرم پس از جوانهزنی، چندین گیاهچه از یک بذر تولید میکنند، بذرهای مونوژرم تنها یک گیاهچه ایجاد میکنند که این ویژگی موجب کاهش یا حذف نیاز به عملیات وجین و تنک کاری در مزرعه میشود.
میرزایی با اشاره به وضعیت مطلوب مزارع چغندرقند بهاره در سال جاری، خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردها، در آبانماه پیشرو بیش از ۴۴ هزار تن محصول برداشت، تولید و به کارخانه قند تحویل داده خواهد شد.