۰
plusresetminus
یادداشتی از زهرا میرشکاری:

پیشگیری از چاقی و اضافه وزن در بزرگسالان

تاریخ انتشارسه شنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۹
چاقی یکی از بزرگترین معضلاتی است که این روز‌ها زندگی افراد زیادی را تحت‌ تاثیر قرار داده ‌است.
پیشگیری از چاقی و اضافه وزن در بزرگسالان
به گزارش حافظ خبر، چاقی همواره یکی از دغدغه‌های انسان بوده‌ است؛ به ویژه در سنین بالاتر آسیب‌ هایی را برای فرد به همراه می ‌آورد که سبب می ‌شود او همیشه تحت درمان‌های مختلف باشد.

 
آرتروز، زانو درد، کمردرد، مشکلات معده و دستگاه گوارش، مشکلات پوستی، مشکلات قلب و عروق و بسیاری از آسیب ‌ها، بیماری ‌ها و ناهنجاری ‌های عمکلرد سلامت، همگی از عوارض ناشی از چاقی‌ های دوره‌ای یا ممتد هستند.

بر اساس هشدارهایی که سازمان جهانی بهداشت در رابطه با چاقی اعلام کرده است، از سال ۱۹۷۵ تا کنون روند مبتلایان به این عارضه سه برابر شده است.

چرا چاق می شویم؟

علت های ابتلا به چاقی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما شناخت عوامل چاقی کمک می کند که با آگاهی بهتر این عوامل را کنترل کرده تا از چاقی پیشگیری کنیم. از عوامل عمده ابتلا به چاقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

·                     مصرف نامتعارف و بدون کنترل کالری در دراز مدت

·                     علت های ژنتیکی که به موجب آن برخی از افراد از همان کودکی دچار چاقی هستند.

·                     سبک زندگی ناسالم یا پرخطر

·                     عادت‌های بد غذایی اعم از دیر صبحانه خوردن، عادت به مصرف فست‌ فود یا غذاهای چرب

·                      عادت به مصرف نوشابه یا مایعات پر خطر دیگر

·                     مشکلات روانشناختی یا بیماری‌های روحی روانی

چگونه از چاقی پیشگیری کنیم؟

·                     اگر از آن دسته افراد علاقه ‌مند به فست‌فود یا نوشابه هستید، به تدریج میزان مصرف خود را کاهش دهید تا در مدتی کوتاه آن را به طور کامل قطع کنید.

·                     مصرف سبزی، میوه و آبمیوه‌های طبیعی (حداکثر روزانه یک لیوان) را در دستور غذایی خود قرار دهید. به این ترتیب معده شما با مواد مغذی پر شده و کمتر به دنبال مصرف تنقلات یا غذاهایی با ارزش غذایی پایین هستید.

·                     نان سبوس دار و یا نان جو را جایگزین نان‌های سفید مانند لواش کنید.

·                     مصرف برنج و ماکارونی را کاهش دهید و سوپ و غذاهای مایع حاوی مواد مغذی را جایگزین آن‌ها کنید.

·                     به طور متوسط روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌روی کنید. این مدت زمان باید متناوب باشد، به نحوی که موجب عرق کردن و افزایش متابولیسم بدن شود. پس از یک دوره چند ماهه کوتاه که بدن به این روش از فعالیت عادت کرد؛ می‌توان مدت زمان پیاده‌روی را افزایش داد.

·                     به هر طریقی که می‌توانیم، به ویژه به کمک یک روانشناس یا مشاور، به برنامه روزانه خود نظم دهید تا قدری از فشارهای روحی و مواردی که موجب بروز استرس در شما می‌شود، بکاهید.

زهرا میرشکاری کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر
گزارشگر : منیره خسروبیگ
کد مطلب : ۲۷۲۹۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما