اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان فارس:
شهر شیراز، صحنه نمایش تاریخ، هفته میراث فرهنگی با طعم نوآوری
مولف : منیره خسروبیگ
تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۵۰
نشست خبری سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس به مناسبت هفته میراث فرهنگی برگزار شد.
به گزارش حافظ خبر، محسن ضیایی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به آغاز هفته میراث فرهنگی از ۲۸ اردیبهشتماه، گفت: «همزمان با روز جهانی موزه، هفته میراث فرهنگی آغاز میشود. این روز با اعلام یک شعار جهانی همراه است که امسال شعار "آینده موزهها در جوامع بهسرعت در حال تغییر" انتخاب شده و فعالیتهای مختلف بر همین مبنا طراحی شده است.»
وی با بیان اینکه استان فارس در حوزه میراث فرهنگی و موزهداری پیشتاز کشور است، افزود: «با دارا بودن بیش از ۳ هزار اثر فرهنگی و ۵۴ موزه، جایگاه ویژهای در این حوزه داریم؛ هرچند تعدادی از این موزهها به دلایل مختلف غیرفعال هستند.»
ضیایی ادامه داد: «بر اساس عملکرد سال گذشته، برنامهریزی کردهایم تا هفته میراث فرهنگی امسال را متفاوتتر برگزار کنیم. با مشارکت بخش خصوصی، برنامههای شاخصی برگزار خواهد شد.
وی به تشریح برنامههای هفته میراث فرهنگی در استان فارس پرداخت و گفت: پیشبرنامهها از ۲۵ اردیبهشت با بزرگداشت زبان فارسی و روز فردوسی در آرامگاه حافظ آغاز میشود که شامل برنامههایی همچون شاهنامهخوانی از ساعت ۱۹ خواهد بود، همچنین تور میراث شهری با همکاری شهرداری شیراز، نمایش عکس کوچههای شیراز در حافظیه، نمایشگاه گره در معماری سنتی، حضور در گلزار شهدای شیراز در روز ۲۸ اردیبهشت و تقدیر از خادمان میراث فرهنگی برگزار میشود.
از دیگر برنامههای شاخص این هفته میتوان به رونمایی از اسناد مالکیت آثار تاریخی فارس، نمایشگاه آثار ثبتشده در فهرست آثار ملی ایران، نمایشگاه سکههای ضرب شیراز در باغموزه دلگشا از مجموعه خصوصی رضا قناعتپیشه، کارگاه زنده مرمت آثار منقول موزهها، افتتاح موزه تخصصی خاتم در مدرسه خان، برگزاری نمایشگاه میراث ناملموس خوراکیهای ثبتشده، سمینار نقش هوش مصنوعی در حفاظت از میراث فرهنگی، برنامه آشنایی کودکان و نوجوانان با موزه پارس، افتتاح موزه زنده هنرهای نمایشی در بافت تاریخی محله سنگ سیاه، و برگزاری مراسم بزرگداشت ملاصدرا با عنوان "فلسفه و حکمت" در اول خرداد اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس خاطرنشان کرد: نشست تخصصی بررسی چاپ سنگی با حضور دکتر جلیسه، میز خدمت در سراسر استان، و مراسم اختتامیه هفته میراث فرهنگی در سوم خرداد با تقدیر از خادمان این حوزه برگزار خواهد شد. در مجموع، ۳۳ عنوان برنامه برای هفته میراث فرهنگی در استان فارس تعریف شده است.
وی در ادامه افزود: آقای عبدالحمید آباد بهعنوان موزهدار برتر انتخاب شدهاند، همچنین، مرمت آثار منقول توسط موزههای بخش خصوصی و دولتی استان انجام شده است.
ضیایی با اشاره به جایگاه ویژه موزه پارس گفت: موزه پارس یکی از نخستین و غنیترین موزههای کشور است که بیش از ۳۰ هزار قلم شیء تاریخی در آن نگهداری میشود و ۱۳۶ اثر آن به نمایش گذاشته شده است. این موزه از نظر شرایط نگهداری، نور و دما یکی از بهترین مخازن کشور را داراست.
وی افزود: نمایشگاههای مرمت در پایگاههای میراث ملی و همچنین رویداد مهم هفته میراث فرهنگی، یعنی برگزاری نمایشگاه دستبافتههای استاد پرویز تناولی با حضور آنلاین وزیر میراث فرهنگی، از دیگر برنامههای شاخص هفته خواهد بود. این آثار به موزههای استان فارس اهدا شدهاند.
به گفته وی، تاکنون ۵۵۴ اثر در موزههای استان فارس به ثبت رسیده است و در موزه تخت جمشید نیز مجموعهای شامل مسکوکات تاریخی از جمله میخی، لاری و ۱۷۲ قلم آثار مفرق به نمایش گذاشته شده است.